Op 11 en 16 juni vond de training plaats voor aantal Avansmedewerkers in de webapplicatie Group Decision Software van Thinktank.

Group Decision Software is een webapplicatie om met (grote) groepen

  • te brainstormen,
  • besluiten voor te bereiden,
  • kennis uit te wisselen
  • mening te vormen,
  • planning op te stellen
Je kan plaats- en tijdongebonden werken maar ook de sterkte van de applicatie ligt juist in de combinatie om plaats- en tijdgebonden en virtueel en analoog te werken. De afwisseling van ideeën genereren, bespreken, analyseren, een weging aan idee of besluiten te geven, de mate van consensus te berekenen  en weer te bespreken maakt het mogelijk om in eerder beperkte tijd met groepen een koers te bepalen.
De moeilijkheid zit niet in de bediening van de software (enige training is wel nodig) maar vooral in het stellen in de goede vragen en het in goede banen leiden van het convergerend en divergerend proces. Bij het implementeren van de software moet vooral daar het accent opgelegd worden.