Via Twitter kwam ik terecht bij TED (http://www.ted.com/). Een website met een prachtig concept. Je laat een spreker een toespraak maken in beperkte tijd (maximaal 30 minuten) over een onderwerp wat de persoon professioneel of privé boeit voor een publiek (grote auditoria). Je neemt het verhaal op in HD, al of niet gecombineerd met presentatiesoftware, foto en film. Je monteert het geheel tot een filmpje en zet de toespraak via Youtube op het internet. Rond de filmpjes bouw je een website waar je snel en gemakkelijk filmpjes terug vindt. Het is een verder door ontwikkeld, gestructureerd en onderhouden versie van Vocus.
Het is misschien een idee voor AVANS om alle colleges op een gestructureerde manier en verder uitgebouwd op een centrale plaats op te nemen en te bundelen en zo te verspreiden.